Estrany fenomen paranormal

25-08-2009

A Pornichet, un petit poble de la costa bretona, s’ha produït un fenomen que els científics encara no han pogut esclarir. A dos quarts de vuit del vespre del dia vint d’agost d’enguany, quan començava a fer-se fosc i el cel estava, com de costum, totalment enteranyinat i cobert d’una espessa capa de núvols, el sol va fer acte de presència, sense previ avís.

En un principi es va anar fent lloc tímidament, amb alguns rajos furtius entre clarianes, però a poc a poc va anar prenent espai a les masses de vapor d’aigua per imposar un cel clar i serè arreu, amb una llum d’estiu pròpia dels països mediterranis. Des del dia citat, un sol radiant no ha abandonat el cel de Pornichet, sense deixar pas a la nit en cap moment. Els rellotges s’han aturat en l’hora en la qual es va produir el fenomen i des de fa cinc jornades el temps s’ha detingut en un dia d’estiu a més de trenta-cinc graus a l’ombra, sense gota de vent, pluges ni boirines.

A la fotografia podem veure com es va iniciar aquest cas, amb els primers rajos de sol que aparegueren entre els núvols en aquesta localitat de la costa del nord-oest francès.

Els habitants i residents temporals del poble no se’n saben avenir, no entenen què ha pogut provocar aquesta tragèdia de conseqüències incalculables. El més estrany és que, en abandonar el poble de Pornichet, la resta d’indrets de la zona conserven el seu temps atmosfèric normal, amb tempestes, brises marines, ruixats breus i temperatures fresques típiques de la zona, tan agraïdes a l’estiu pels turistes.

Escoltem el que hi diuen alguns dels veïns de la zona, en ser entrevistats per la televisió local:

C.B., pintor: És molt estrany. Els meus pares me’n van parlar d’un cas semblant que va passar fa molts anys. Algú els ho va dir, però realment no van conèixer ningú que ho hagués vist.

M.C., meteoròleg: No ens ho expliquem… les isòbares descriuen una corba estranya en arribar a aquesta localitat, fan una involució de la seva línia i desapareixen en un punt concret, localitzat entre la platja de la Baule i Pornichet… No hi trobem explicació, però hi estem investigant…

A.M., peixatera: Això és cosa del diable. No pot ser altra. No ens portarà res de bo. La fi del món ha començat al nostre poble… resem tots per la nostra ànima cristiana!

S.B., jubilat: Els estrangers, és cosa dels estrangers que ens venen a visitar. Tot anava tan bé fins que va començar a venir gent del sud. Vostè sap, venen a treure’ns el que és nostre, i s’hi instal·len amb els seus costums i la seva barbàrie… jo els fotria tots a fora! Veuria com s’acabaria tot aquest problema!

Una unitat mòbil de la nostra cadena està des de fa quatre dies instal·lada a la platja de Pornichet, que sorprenentment s’ha buidat de gent, igual que els carrers de la localitat. Sembla que els residents prefereixen no sortir de casa fins que aquest fenomen paranormal s’esclareixi i retorni la normalitat al poble.

Anuncis

4 comentaris on “Estrany fenomen paranormal”

 1. paragrafies ha dit:

  Per fi el blau a paragrafies!!!…
  😉

 2. mafalda ha dit:

  Ei, no ens facis desaparèixer Pornichet del mapa, paradís del relax, les crêpes i les coqs. No, això no…., ja li pots buscar segona part al text!!!!

 3. paragrafies ha dit:

  Els estrangers, és cosa dels estrangers….venen a treure’ns el que és nostre, i s’hi instal·len amb els seus costums i la seva barbàrie…

  jajajaja
  t’has sortit prou bé del ‘carreró’ 😉

  • paragrafies ha dit:

   Dedicada a la família Bello-Roman, turistes del sud dels Pirineus que cada any s’instal·len amb els seus costums pintorescos a la petita vila de Pornichet, esperant que el sol faci acte de presència en algun moment del mes d’agost.

   Anna, sembla que les darreres notícies diuen que encara continuen amb un solstici de 24 hores, i que tot apunta a que s’ha produït un fenomen similar al que succeeix a Suècia, on durant sis mesos no es fa de nit en cap moment. Encara no se saben les causes. Per cert, les temperatures d’aquesta setmana han rondat els vint-i-vuit graus. De tota manera, es preveu que la cosa canviï tot just entri l’estiu, moment en què s’invertirà la tendència i començarà a ploure a dojo. ;-P

   Manel, sembla que hem aconseguit donar a la paraula “esperança” un estil “paraules cegues”, no? Ja saps que les floritures no fan per mi… 😉


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s